NIEUWS

 

“Ervaringsdeskundigheid NAH”

Stichting Brein Trein voor jongeren
Het thema:” Ervaringsdeskundigheid NAH” staat op 18 september a.s. van 19.30 tot 21.30 uur centraal tijdens de bijeenkomst van Stichting Brein Trein in Talent House, Diepstraat 3C in Echt. Stichting Brein Trein is een trefpunt voor mensen van 18 tot 45 jaar met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Op 18 september a.s. zal Michel Schoonenberg Coördinator Hersenletselteam Limburg het thema” ervaringsdeskundigheid NAH” met jullie bespreken.
Een ervaringsdeskundige is iemand die al enige tijd zelf ervaring heeft met het hebben van niet aangeboren hersenletsel. Na een ongeluk, beroerte, herseninfarct of op andere wijze opgelopen hersenletsel. Deze personen zijn steeds wijzer geworden over hoe met de gevolgen van NAH om te gaan.
Een ervaringsdeskundige is geen professioneel hulpverlener maar kan zeer waardevol zijn in de ondersteuning tijdens het proces van herstel. Dit omdat hij of zij als geen ander begrijpt wat de gevolgen kunnen zijn van het leven met NAH.
Tijdens deze interactieve avond gaan we o.a. in op de volgende vragen:
(1) Wanneer ben je ervaringsdeskundige?
(2) Waarom werkt ervaringsdeskkundigheid?
(3) Kan iedereen ingezet worden als ervaringsdeskundige?(4) Welke mogelijkheden zijn er om als ervaringsdeskundige ingezet te worden?

Kortom een boeiende avond waar aan gesprekstof en beweging geen gebrek zal zijn.
U bent van Harte Welkom op deze avond.
Stichting BreinTrein is in Talent House, Diepstraat 3C in Echt van 19.30 tot 21.30 uur (deuren sluiten om 22.00 uur). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Consumpties (€ 1,- per stuk) zijn voor eigen rekening.
Stichting BreinTrein is, met uitzondering van vakantieperiodes, elke derde woensdag van de maand op dezelfde tijd en locatie. Er staan wisselende onderwerpen centraal in een gezellige en ontspannen sfeer. Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten. Vrijwilligers organiseren Stichting BreinTrein, met ondersteuning van MEE Noord en Midden Limburg, Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, Effectyf en Menswel. Voor meer informatie over Stichting BreinTrein kunt u mailen naar breintrein@live.nl of bel met Marlies Franssen, 0652411290.
Website: www.stichtingbreintrein.nl :Facebook:Stichting Brein Trein